Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Спречување на корупцијата / Иницијативи arrow Злоупотреба на службена положба во ФЗОМ
Злоупотреба на службена положба во ФЗОМ Испечати Е-пошта

dksk_logo25.12.2007 Државната комисија за спречување на корупцијата, постапувајки по претставка во која се укажува за злоупотреби на службена положба и овластувања во вршење на дејност од јавен интерес од областа на задолжителното здравствено осигурување, по проучување на документацијата со која располага, на седницата одржана на ден 25.12.2007 година, донесе заклучок врз основа на член 49 став 1 алинеа 6 од Законот за спречување на корупцијата (“Сл. Весник на РМ“ бр. 28/02, 46/04 и 126/06), до Јавното обвинителство на Република Македонија да достави Иницијатива за поведување постапка за кривично гонење на одговорните – службени лица во Фондот за здравствено осигурување на Македонија бидејки постои основано сомневање дека сториле кривично дело Злоупотреба на службената положба и овластување од член 353 од Кривичниот Законик на Република Македонија.Се работи за склучување и реализирање на договор, без законска основа за тоа, од 11.07.2006 година за вршење на здравствени услуги инвитро фертилизација со ПЗУ Мала Богородица – Систина  од Скопје вреден  над 100.000 евра, средства од Фондот за здравствено осигурување на Македонија. 

 

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo