Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Соопштенија arrow Мислење по Закон за здравствена заштита
Мислење по Закон за здравствена заштита Испечати Е-пошта

logo-kontakt

05.02.2008 Во врска со иницијативата на група пратеници на Собранието на РМ за предлагање на измени на Законот за здравствена заштита, а кои се однесуваaт на додлувањето на лиценци за работа на медицински работници, со кое, наместо како сега, лиценците да ги издава Лекарската комора, се предлага тие да ги издава Министерството за здравство, Државната комисија за спречување на корупцијата смета за потребно да укаже дека со тоа се придонесува за зголемување на дискреционите овластувања на владинитие функционери. Оваа тенденција е спротивна на политиката што треба да се води на планот не превенција и репресија на коруцијата, а која подразбира проверка и намалување на постојните дискрециони овластувања на функционерите.
Впрочем, Република Македонија, и согласно агендата за усвојување и импеменетација на Европското право, има обврска да ги намали постојните дискрециони овластувања на службените лица, за што во Владата на РМ, веќе има формирано работна група во која членува и член на Државната комисија за спречување на корупцијата.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo