Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Работилници arrow Оценувачка мисија
Оценувачка мисија Испечати Е-пошта


logo-kontakt11.03.2008 Оценувачката експертска мисија на Европската комисија за областа правда, слобода и безбедност од 10 до 14 март 2008 година претстојува во Република Македонија.
Оценувачката мисија за делот корупција, економски и финансиски криминал и перење пари, првата работна средба ја оствари со Државната комисија за спречување на корупцијата во Република Македонија.
Се оценува периодот од предходната оценувачка мисија во 2005 година до денес, по што ќе биде подготвен официјален извештај. Експертот на оценувачката мисија Мартин Полајн, од Велика Британија, покажа интерес за сите аспекти на превенцијата и репресијата на корупцијата во Република Македонија, посебно за реализацијата на Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и посветеноста на државните органи и институции во нејзината имплементација, за што се испланирани потребните финансиски средства.
Стана збор и за активноста на Државната комисија за спречување на корупцијата за изготвување и донесување на Државната програма за превенција и намалување на појавата на судир на интереси, како една од стратешките задачи во примената на приоритетите на Евроагендата на Република Македонија во оваа година. Презентирани се постигањата остварени во изминатиот период особено на планот на соработката меѓу сите органи и институции надлежни за сузбивање на корупцијата во Република Македонија.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo