Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Соопштенија arrow Соопштение -Трубарево
Соопштение -Трубарево Испечати Е-пошта

dksk_logo14. 03. 2008  Државната комисија за спречување на корупцијата, постапувајќи по  претставки од граѓани кои се однесуваат на информација за злоупотреба на државно земјиште дадено под закуп на АД за производство и промет на земјоделски и сточарски производи „Факултетско земјоделско стопанство“ с.Трубарево и по проучувањето на целокупниот писмен материјал со кој располага, а врз основа на член 49 став 1 алинеа 6 од Законот за спречување на корупцијата, на седница одржана на ден 11.03.2008 година донесе заклучок за понесување Иницијатива до Јавното обвинителство на РМ, и тоа:

  1. за поведување постапка за кривично гонење на службени лица во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Општина Гази Баба, Државниот завод за геодетски работи, ЈП за стопанисување со пасишта , Министерството за економија и Министерството за животна среднина и просторно планирање, поради постоење основано сомнение дека сториле кривично дело злоупотреба на службена положба и овластување по член 353 од Кривичниот законик на РМ, затоа што овозможиле незаконито користење и располагање на државно земјиште во вкупна површина од 449.20.97 ха, дадено под закуп на АД за производство и промет на земјоделски и сточарски производи „Факултетско земјоделско стопанство“ с.Трубарево – Скопје,
  2. за поведување постапка за кривично гонење на лицето Танас Трајковски во својство на директор на АД за производство и промет на земјоделски и сточарски производи „Факултетско земјоделско стопанство“ с.Трубарево – Скопје и правното лице АД за производство и промет на земјоделски и сточарски производи „Факултетско земјоделско стопанство“ с.Трубарево – Скопје поради постоење основано сомнение дека сториле кривично дело по член 218 и 230 од Кривичниот законик на РМ.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo