Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Спречување на корупцијата / Иницијативи arrow Градоначалник на Општина Шуто Оризари
Градоначалник на Општина Шуто Оризари Испечати Е-пошта

dksk_logo18.03.2008 Државната комисија за спречување на корупцијата на 73–та седница, одржана на 18.03.2008 година донесе заклучок до Основниот суд Скопје 1 Скопје да поднесе барање за поведување на прекршочна постапка против градоначалникот на Општина Шуто Оризари Ердуан Исени, затоа што именуваниот, како избран функционер, градоначалник на Општина Шуто Оризари, по донесување на решение, под бр.08-739/2 од 23.08.2007 година, за избор на неговиот татко Шаип Исени за директор на Основното училиште ,, Браќа Рамиз и Хамид,, Шуто Оризари-Скопје, во рок од 10 дена од ваквиот избор, не ја известил Државната комисија за спречување на корупцијата што е спротивно на неговата должност според која избран или именуван функционер, службено лице и одговорно лице во јавно претпријатие и друго правно лице што располага со државен капитал е должно да ја извести Државната комисија за секој избор, именување, унапредување или вработување, на член не неговото семејство во државен орган, орган на локалната самоуправа, јавно претпријатие или друго правно лице што располага со државен капитал во рок од 10 дена по извршениот избор, именување, унапредување или вработување.Со горните дејствија, именуваното лице, како избран функционер-градоначалник на Општина Шуто Оризари, постапил спротивно на должноста, утврдена во член 29 став 2 од Законот за спречување на корупцијата  (,, Службен весник на Р.М.,, бр.28/02, 46/04, 126/06 и 10/08 ), со што сторил прекршок казнив по член 63 од истиот Закон.     

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo