Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Спречување на корупцијата / Иницијативи arrow Градоначалник на Општина Шуто Оризари
Градоначалник на Општина Шуто Оризари Испечати Е-пошта

dksk_logo

18.03.2008 Државната комисија за спречување на корупцијата, постапувајќи по предмет, оформен во врска со оглас за избор на директор на Основното училиште  "Браќа Рамиз и Хамид" Шуто Оризари-Скопје, објавен на ден 03.08.2007 година и изборот на лицето Шаип Исени за директор на училиштето од страна на градоначалникот на Општина Шуто Оризари Ердуан Исени, по разгледување на документацијата со која располага, на 73-та седница, одржана на ден 18.03.2008 година,  донесе заклучок, согласно член 49 став 1 алинеа 6 од Законот за спречување на корупцијата ("Службен весник на Република Македонија" бр.28/02, 46/04, 126/06 и 10/08 ) до Основното јавно обвинителство Скопје да покрене иницијатива за поведување постапка за кривично гонење на лицето Ердуан Исени, градоначалник на Општина Шуто Оризари, бидејќи постои основа за сомневање дека сторил кривично дело "Несовесно работење во службата" од член 353-в од Кривичниот законик на Република Македонија, затоа што спротивно на законските прописи за судир на интереси донел решение, под бр.08-739/2 од 23,08,2007 година, со кое за директор на Основното училиште  "Браќа Рамиз и Хамид" Шуто Оризари-Скопје го избрал својот татко Шаип Исени.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo