Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Спречување на корупцијата / Иницијативи arrow Иницијатива против градоначалникот на Општина Кичево
Иницијатива против градоначалникот на Општина Кичево Испечати Е-пошта
logo-kontakt_5023.05.2008 Државната комисија за спречување на корупцијата, разгледувајќи  го Конечниот извештај за годишна сметка  за 2005 и 2006 година на општина Кичево – сметка на Органот и Буџетот и по проучување на целокупниот писмен материјал доставен од страна на Државниот завод за ревизија, а врз основа на член 49  став 1 алинеја 6 од Законот за спречуваење на корупцијата, на седница одржана на ден 09.05.2008 година донесе заклучок за поднесување Иницијатива за поведување на постапка за кривично гонење на лицето В.К. – градоначалник на општина Кичево до 19.04.2005 година, заради постоење на основано сомнение дека сторил кривично дело Злоупотреба на службената положба и овластување  по член 353 од Кривичниот законик.
Наведеното лице како градоначалник на општината Кичево до 19.04.2005 година, склучил договори за позајмица и цесија со правниот субјект „Кикотекс“ ДООЕЛ Кичево, што не е во надлежност на општините и е спротивно на одредбите на Законот за локална самоуправа. Со реализацијата на позајмицата во вкупен износ од 1.100 илјади денари од кој износ невратената позајмица изнесува 996 илјади денари, именуваниот прибавил корист за правниот субјект „Кикотекс“ ДООЕЛ Кичево и придонел за незаконско и ненаменско трошење на средствата и го оневозможил реализирањето на функциите на општината Кичево.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo