Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Спречување на корупцијата / Иницијативи arrow Соопштение за иницијатива за разрешување до Влада
Соопштение за иницијатива за разрешување до Влада Испечати Е-пошта
dksk_logo23.05.2008 Државната комисија за спречување на корупцијата, постапувајќи по предметот оформен по сопствена иницијатива, а во врска со извршените кривични дела Разбојништво при транспортот на парични средства на ЈП Македонски пошти наменети за исплата на  пензии и примања по друг основ,  на седницата одржана на ден 22.05.2008 година,  донесе заклучок врз основа на член 49 став 1 алинеа 5 од Законот за спречување на корупцијата (“Сл. Весник на РМ“ бр. 28/02, 46/04 и 126/06), до Владата на Република Македонија,  да покрене Иницијатива за поведување постапка за утврдување на одговорност на одговорните лица во ЈП Македонски пошти, за нивно разрешување и сменување поради незаконито, несовесно и неодговорно постапување, затоа што во периодот од 17.06.2003 година, па се до 09.05.2008 година, кога се сторени разбојништвата врз поштенските возила, се украдени 90.034.500,оо денари, со неизвршување на својата службена должност нанеле штета на Јавното претпријатие на начин што транспортот на паричните средства наменети за исплата на пензии и примања по друг основ, не го вршеле во согласност со предвидените процедури и стандарди за ваква дејност и мерки за спречување на таквите незаконитости во наредниот период.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo