Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
dksk_logo29.05.2008 Државна комисија за спречување на корупцијата во преземање на мерки и активности за спречување на корупцијата во политиката дозна за дејствија, преземени од страна на претставници на Партијата за европска иднина-Месен одбор с. Подгорци, кои се во насока на поткупување на избирачи при избори, поради што Државната комисија, согласно со член 14 став 2 од Законот за спречување на корупцијата ("Службен весник на Република Македонија" бр.28/02, 46/04, 126/06 и 10/08), писмено го извести надлежниот јавен обвинител, воедно барајќи надлежниот јавен обвинител во рокот утврден во член 14 став 3 од Законот за спречување на корупцијата да ја извести Државната комисија за преземените мерки и активности во рамките на неговите надлежности.
Имено, месниот одбор на Партијата за европска иднина с. Подгорци, со писмен допис ги повикува родителите на ученици од 8-мо одделение да гласаат за точно определен кандидат, а за што претседателот на Партијата за европска иднина Фијат Цаноски, потпреседателот Мехмед Џемајлоски и целиот месен одбор од с. Подгорци ќе им излезат во пресрет на сите ученици од с.Подгорци, кои завршуваат основно образование, да се запишат во Петта приватна гимназија-Струга, како и да добијат стипендија во вкупна висина од 1000 Евра.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo