Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна
Информација за состојбата со корупцијата во судството
 27.06.2013 Во врска со информациите за состојбата со корупцијата во судството Државната комисија за спречување на корупцијата го издава следново
Соопштение

Согласно со своите законски надлежности, Државната комисија за спречување на корупцијата покрај од другите носители на јавни функции ги прибира и анкетните листови за имотната состојба на носителите на судската власт. Во 2011 година ДКСК изврши системска проверка на анкетните листови на носителите на јавни функции во законодавната, извршната и судската власт според нивните евидентни броеви во базата на податоци. Притоа ДКСК констатира дека 26 носители на јавни функции во судството дале непотполни податоци во анкетните листови и не пријавиле промена на имотната состојба поради што ДКСК согласно со своите надлежности од Законот за спречување на корупција има поведено прекршочни постапки и поднесено барања за испитување на имотната состојба до Управата за јавни приходи.
Проверка на имотната состојба ДКСК врши и во рамките на конкретни предмети со сомнежи за корупција во кои се посочуваат одделни судии од сите судски инстанци.а имотната состојба на носителите на судската власт.
Прочитај повеќе...
 
Соопштение
logo-kontakt_5026.06.2013  Во просториите на Државната комисија за спречување на корупцијата се одржа средба на претседателот на ДКСК, д-р Ѓорги Сламков со г-дин Манфредас Лимантас, советник / таск менаџер во Делегацијата на Европската унија. На состанокот беше разговарано за активностите на ДКСК и нејзината проектна ангажираност. Во очекување на започнување на Твининг проектот „Поддршка за ефикасна превенција и борба против корупцијата“, кој што ќе биде во траење од 24 месеци и би започнал на почетокот на 2014 година, а во кој проект ДКСК е главниот корисник, беа разгледани други можни форми на соработка поддржани од ДЕУ. Соработката пред се би била преку инструментот TAIEX за организирање меѓународни работилници во Македонија и експертизи во антикорупциските области за кои што е надлежна ДКСК. На средбата уште еднаш беше истакната поддршката од Делегацијата на ЕУ на работата на Државната комисија за спречување на корупцијата.   
 
Тркалезна маса

„ Тркалезна маса на тема „ Активности за интезивирање на имплементацијата на мерките за спречување на корупција и судир на интереси во Политичкиот сектор “

konferencijathumb20.06.2013  година – во х.Холидеј Ин, со почеток во 10 часот во организација на Државната  комисија за спречување на корупцијата и ОБСЕ мисијата во Скопје во рамките на проектот „Промовирање на  принципите на добро владеење во спроведувањето на антикорупциската политика“ се одржа тркалезна маса на  тема “Активности за интезивирање на имплементацијата на мерките за спречување на корупција и судир на  интереси во Политичкиот сектор” .
Прочитај повеќе...
 
Програмата за мобилност на државни службеници
dscn5012 12.06.2013 година-Во периодот од 10-14 јуни 2013 година во Државната комисија за спречување на корупцијата во рамките на Програмата за мобилност на државни службеници на Регионалната школа за јавна администрација РеСПА, Даниловград, Црна Гора се реализира студиска посета на претставник од Агенцијата за антикорупција од Република Србија. Оваа студиска посета на тема „Антикорупција во јавната администрација“ се остварува во соработка со Министерството за информатичко општество и администрација.
Прочитај повеќе...
 
Проект

acroread
Информација за проектот „Антикорупциска едукација на учениците од основните училишта“
acroread
ДРАМСКИ ТЕКСТ - Ида Куциновска од ОУ „Јан Амос Коменски„ од Скопје
acroread ПРЕЗЕНТАЦИЈА - Давид Чепреганов ОУ „Јан Амос Коменски„ од Скопје

poster

thumb_crtez_elenadzelovska

thumb_crtez_enisfetai
thumb_tekstsoilustracija_jovanaconeva
thumb_tekst_so_ilustracija_petritademi

 
<< Почеток < Претходна 31 32 33 34 35 36 Следна > Крај >>

Резултати 151 - 155 од 178

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo

Превземи вести