Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна
Концепти и методологии
 за прибирање и обработка на антикорупциските податоци
 
taiex25.05.2013 Со подршка на TAIEX инструментот на Европската Комисија, во периодот од 21-24 мај 2013 година, во Берлин , Федеративна  Република Германија,   се оствари студиската посета на претставници од Државната комисија за спречување на корупцијата, на тема ,, Концепти и методологии за прибирање и обработка на антикорупциските податоци “.Цел на студиската посета беше запознавање со законската регулатива, практиките и искуствата на оваа држава во областа на проценка на ризикот, следење и имплементација на препораките и откривање на подрачјата погодени од корупцијата, собирање, обработка и анализа на статистички податоци за влијанието и спречувањето на корупцијата, соработка на јавниот и приватниот сектор на ова поле, како и меѓуинституционалната соработка во истрагата на дела од областа на корупцијата.
 
Вкупен финански извештај
logo-kontakt_50

27.05.2013


Вкупни финални извештаи на организаторите на изборната кампања за локалните избори 2013 год.


Прочитај повеќе...
 
Соопштение
untitled1_thumb 26.03.2013 Со подршка на TAIEX инструментот на Европската Комисија, во деновите  25 и 26 март 2013 година, во Лондон – Белика Британија се оствари студиската посета, на претставници на Секретаријатот на ДКСК и на Секретаријатот за европски прашања при Владата на Република Македонија, во Министерството за правда на Обединетото Кралство на тема ,, Заштита на  свиркачи-те ,, (Protection of whistleblowers)
Цел на студиската посета беше запознавање со законската регулатива, практиките и искуствата на Велика Британија во областа на заштитата на лицата пријавители на корупција и измами.
Во рамки на студиската посета за претставниците на Секретаријатот на ДКСК беа реализирани работилници во рамки на кои експерти од областа на заштитата на свиркачите низ соодветни презентации овозможија увид и активно запознавање со системот на пријавување и со заштитата на пријавителите во земјата домаќин.

 
Соопштение

Меѓународната конференција на тема “Заштита на пријавителите (whistleblowers protection) - регулатива, практика и предизвици”  

06.03.2013 Државна комисија за спречување на корупцијата на 06-07 март 2013 година, со помош и поддршка на Европската Комисија преку инструментот TAIEX, реализира Меѓународна  конференција на тема „Заштита на пријавителите (whistleblowers protection) – регулатива, практика и предизвици”.  На конференцијата присуствуваа претставници од институциите одговорни за спроведување на концептот на  интегритет, особено за делот на заштита на пријавителите како сегмент од интегритетот, од Република Македонија, регионот и пошироко, а со главна цел преку интензивна дискусија да се разменат искуства за тоа како различни земји се занимаваат со прашањето на заштита на пријавителите (whistleblowing protection) и разгледување на начините за нејзино спроведување во македонското законодавство.

whis_thumb
whis_2_thumb
 
Финансиски извештаи од медиуми-Локални избори 2013
Прочитај повеќе...
 
<< Почеток < Претходна 31 32 33 34 35 36 Следна > Крај >>

Резултати 161 - 165 од 178

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo

Превземи вести