Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна
Годишен извештај за 2012
acroread
Годишен извештај за работата на ДКСК за 2012 година (249KB) 
 
Соопштение
logo-kontakt_50

25.04.2013 Во рамките на проектот „ Промовирање на принципите на добро владеење во спроведување на анти - корупциската политика“ што го реализира Државната комисија за спречување на корупцијата со поддршка на ОБСЕ, на 22 и 23 април 2013 година беше одржана работилница за примена на Методологијата за спроведување на квалитативна анализа на индикаторите од три сектори од Акциониот план на Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и на судирот на интереси 2011 - 2015. Методологијата е изготвена од Transparency International, прилагодена од ТИМ во соработка со ДКСК и ОБСЕ. Целта на квалитативната анализа е преку индикаторите да се согледа каква е правната и институционалната рамка во овие сектори и да се оцени постапувањето во практиката. Ова ќе овозможи на годишно ниво да се следи реализацијата на активностите и индикаторите, да се врши споредба на напредокот за надминување на детектираните проблеми, односно ризичните фактори во овие три сектори од Државната програма (приватен сектор, политички сектор и локална самоуправа). На работилницата покрај ДКСК и ОБСЕ учествуваа и експертите кои ќе работат на квалитативната анализа во наредниот период.

 
Нов претседател на ДКСК
logo-kontakt_50

19.04.2013 Државната комисија за спречување на корупцијата согласно со членот 48 од Законот за спречување на корупцијата на денешната седница за претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата едногласно го избра проф. д-р Ѓорги Сламков.

Претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата се избира од редот на постојните членови на ДКСК со мандат од една година, со право на уште едно именување.

 
Соопштение
logo-kontakt_50

08.04.2013 Државната комисија за спречување на корупцијата постапувајќи во согласност со своите надлежности од Законот за спречување на корупцијата и на Законот за спречување судир на интереси ги известува избраните градоначалници и членови на советите на општините и на градот Скопје на локалните избори 2013 година за обврските што им произлегуваат од споменатите закони.

Имено избраните градоначалници и членови на советите се должни најдоцна во рок од 30 дена од денот на изборот да достават до Државната комисија за спречување на корупцијата анкетен лист со кој ќе го пријават својот имот, согласно со член 33 од Законот за спречување на корупцијата како и изјава за интереси, согласно со член 20-а од Законот за спречување судир на интереси.

Прочитај повеќе...
 
Соопштение
logo-kontakt_50

05.04.2013 Државната комисија за спречување на корупцијата денеска на 05.04.2013 година прими претставка од Сојузот за инднината со која се бара нејзино постапување во врска со имотот на кандидатот за градоначалник на општина Битола Владимир Талески.

Постапувајќи согласно со своите законски надлежности Државната комисија за спречување на корупцијата на денешната седница отвори предмет по претставката.

Прочитај повеќе...
 
<< Почеток < Претходна 31 32 33 34 35 36 Следна > Крај >>

Резултати 166 - 170 од 178

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo

Превземи вести