Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта

paris_thumb 22.05.2009  Официјална делегација на Државната комисија за спречување на корупцијата во периодот од 18-20 мај 2009 година во Париз, Република Франција, оствари средба со Service  Central de Prevention de la Corruption France (Централна служба за превенција на корупцијата)-тело во состав на Министерството за правда на Република Франција, кое има превентивна улога во спречувањето на корупцијата.
За време на посетата се разменија искуствата во работата на двете институции и на заедничко задоволство се прифати соработката да продолжи интензивно по сите прашања од заеднички интерес.
Во истиот период во Париз во организација на Европската комисија- TAIEX (Technical Assistance Information Exchange Instrument) беше реализирана и студиска посета на Service  Central de Prevention de la Corruption France, на вработени од Секретаријатот на Државната комисија. За време на посетата, вработените од ДКСК имаа можност да се запознаат со работата и надлежностите на ова тело и методите и практиките кои се користат во борбата против корупцијата.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo