Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Обратете се до Комисијата Испечати Е-пошта

Што можете Вие да направите, што треба да очекувате од нас
- Можете да поднесете претставка кога сте се соочиле со корупција или кога имате таков впечаток
- Можете да се потпишете или да останете анонимни
- Како и да постапите  Државната комисија ви гарантира дискреција – вие сте соработник на правдата и уживате заштита
- Вашите лични податоци нема да им бидат откриени на лицата против кои ја поднесувате претставката ниту на медиуми, политички партии или на други граѓани
- Во претставката понудете податоци, факти, аргументи, документи, сознанија – тие ќе бидат чувани како службена тајна
- Ако се бара од Вас бидете подготвени да дадете дополнителни податоци
- Постапувањето по претставките е неселективно и непристрасно
- Очекувајте да добиете известување за исходот од Вашата претставка и за преземените мерки од наша страна 
- Можете да барате пристап до информациите од јавен карактер што ги поседува Државната комисија и тоа извештаи, програми, одлуки, записници и друго
- Очекувајте од нас љубезност и почит

Како се одвива процесот на работа по преставки

proces 

 

 

 

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo