Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта

dksk_logo17.11.2009  Државната комисија за спречување на корупцијата на 12 ноември 2009 година во Скопје ја одржа првата од серијата дебати на актуелни теми од антикорупциски аспект. На дебатата за “Партиско - политичкото влијание во образованието“ учестваа министерот за образование и наука, директорот на Државниот просветен инспекторат, претседателот и членови на Комисијата за образование, наука и спорт на Собранието на Република Македонија, претседателот на СОНК, претседателот на ЗЕЛС и градоначалник на град Скопје и поголем број градоначалници, претставници од УСАИД и УНДП и Амбасадата на Кралството Норвешка, како и претставници на здруженија на наставници и професори од основното и средно образование и други невладини организации.
Учесниците изразија задоволство од добро одбраната тема и организацијата на јавната дебата, оценувајќи дека ова претставува вистински начин на отворен компетентен разговор на актуелни проблеми што нуди можност и за давање сугестии и предлози за менување на состојбите.
Врз основа на искажувањата во дебатата, ДКСК ќе подготви преглед на изнесените констатации и предлози што ќе ги користи во своето работење и ќе ги достави до Министерството за образование и наука, Владата на Република Македонија, Комисијата за образование, наука и спорт при Собранието на Република Македонија, како и до учесниците во јавната дебата.

Изнесени ставови и мислења

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo