Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Конференции arrow Меѓународниот ден за борба против корупцијата
Меѓународниот ден за борба против корупцијата Испечати Е-пошта
9 dekemvri 2009008 9 dekemvri 2009020
 
 
09. 12. 2009  Државната комисија за спречување на корупцијата и UNDP, на пригоден начин го одбележаа 9-ти декември, Меѓународниот ден за борба против корупцијата.


Во првиот дел Михаела Стојковска, раководител на програмата за добро управување на UNDP, Мирјана Димовска, преседател на ДКСК и Изет Меџити, потпреседател на ЗЕЛС се осврнаа на активностите што секоја од овие институции и организации ги преземаат на полето на спречувањето на корупцијата. Потоа беа промовирани прирачници за спречување на корупцијата и судирот на интереси, за Конвенцијата на ОН против корупцијата и за слободен пристап до информации од јавен карактер.   Во вториот дел од настанот беше одржана тркалезна маса на тема „Борбата против корупцијата – предизвици и можности за истражувачкото новинарство“.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo