Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
logo-kontakt_50 23.02.2010 Со измените и дополнувањата на Законот за спречување судир на интереси од 18.09.2009 гоина, по прв пат се воспоставува обрска за службените лица во Република Македонија за пополнување и доставување Изјава за интереси.
Со објавување на Правилникот за формата и содржината на образецот на Изјавата за интереси во Службен весник на РМ бр.146 од 07. 12. 2009 година, започна  да тече законски утврдениот рок, постојните избрани и наименувани лица, државните службеници и вработените да пополнат и поднесат Изјава за интереси.
Заклучно со 23.02.2010 година,  до Државната комисија за спречување на корупцијата Изјава за интереси доставиле 1060 лица со што ја исполниле законската обврска која сите службени лица се должни да ја испочитуваат до 7 март 2010 година.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo