Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Обуки arrow Студиска посета на НАИ - Романија
Студиска посета на НАИ - Романија Испечати Е-пошта
romania15.09.2010 Помеѓу 6-10 септември 2010 година, делегација на Државната комисија за спречување на корупцијата оствари студиска посета на Националната агенција за интегритет на Република Романија. Студиската посета беше организирана со поддршка на TAIEX - инструмент на Европската комисија, насочени кон развојот и подобрување на институционалните практики преку размена на искуство со сродни институции во Европската унија.Делегацијата беше примена од г-дин Horia Georgescu, Генерален секретар на Националната агенција за интегритет.  За време на средбата, се разговараше за подобрување на соработката, односно за размена на искуства и практики меѓу двете институции.
Во рамките на оваа посета македонската делегација беше и гостин на Регионалната конференција на тема Ефикасни средство во спречувањето и борба против судирот на интереси, каде што покрај домаќинот Националната агенција за интегритет на Романија учествуваа и претставници од сродни антикорупциски тела од Латвија, Бугарија, Турција, Грузија и Полска.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo