Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
dksk_logo26.05.2011 Државната комисија за спречување на корупцијата известува дека  денеска, во рамките на работното време, а по навршувањето на првите десет дена од изборната кампања за предвремените парламентарни избори  согласно со член 84-б од Изборниот законик вкупно 13 организатори на изборната кампања - коалиции и политички партии доставија финансиски извештаи за  приходите и расходите на нивните наменски жиро-сметки за изборната кампања од денот на нејзиното отворање до крајот на десетиот ден.
Финансиски извештаи доставија следните организатори на изборната кампања:
 • Коалицијата на ВМРО -ДПМНЕ
 • Демократска унија за интеграција
 • Социјалдемократски сојуз на Македонија 
 • Демократска партија на Албанците
 • ВМРО-Народна партија
 • Обединети за Македонија
 • Социјалдемократска унија
 • Достоинство
 • Либерално демократска партија
 • Демократска унија на Албанците
 • Партија на правдата
 • Европска партија на Македонија
 • Националната демократска преродба
Со оглед на тоа што законскиот рок завршува до крајот на овој ден останува можноста субјектите кои не доставиле финансиски извештај директно до Државната комисија тоа да го сторат со поштенска пратка.
 
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo