Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
logo-kontakt_5003.08.2011 Државната комисија за спречување на корупцијата, на прес конференцијата, одржана на 01.08.2011 година, ја информираше јавноста, дека организаторот на изборната кампања на коалицијата предводена од СДСМ, го повлече конечниот финансиски извештај за трошењето на парите од наменската сметка, со образложение дека станува збор за техничка грешка. Со истото образложение тоа го сторија А1 Телевизија и Продукција Плус – ги повлекоа доставените Извештаи до Државната комисија за спречување на корупцијата и поднесоа други.

Веднаш по објавувањето на овие информации во јавноста, во некои од електронските медиуми беше соопштена реакција на СДСМ, со коментар дека Државната комисија за спречување на корупцијата, продолжува да одработува за нејзиниот налоготодавачи, алудирајќи на ВМРО – ДПМНЕ, и дека презентираните податоци се тотална невистина.

Со оглед на тоа дека Државната комисија за спречување на корупцијата е колективен орган, а нејзините членови имаат свој личен и професионален интегритет, со оглед на тоа дека секој од членовите одговорно стои зад секој кажан збор, во заштита на институцијата, но во интерес и на вистината, денес – 03. Август 2011 година, на веб страната на Државната комисија, покрај конечниот извештај за финансирањето на изборната кампања на СДСМ, доставен на 17.06.2011 година, кој патем кажано, за Државната комисија е единствено валиден, бидејќи е доставен во законскиот рок, ќе биде ставен на увид и објавен дописот за доплнување на тој извештај, како и новодоставениот корегиран конечен извештај, доставени во Комисијата на 05.07.2011 година. Исто така, на веб страната ќе бидат објавени дописите за повлекување на извештаите од 21.06.2011 година и доставување Извештај за рекламен простор искористен од секој од организатоирите на изборната кампања и средствата кои се платени или се побаруваат по тој основ од 28.06. односно на 29.06.2011 година од А1 телевизија и Продукција Плус.
 
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo