Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Работилници arrow Меѓународна работилница
Меѓународна работилница Испечати Е-пошта
“Градење на интегритетот и спречувањето на корупцијата во Македонија: концепти, предизвици и насоки на делување“.
 
logo-kontakt
Амбасадите на Обединето Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, Холандија, Германија, Норвешка и Шведска во Република Македонија во соработка со Државната комисија за спречување на корупцијата како национален партнер, од 3-5 Ноември 2011 година во Хотел Бистра, Маврово
u4
оддржаа U4 работилница на тема “Градење на интегритетот и спречувањето на корупцијата во Македонија: концепти, предизвици и насоки на делување“.
Оваа работилницата претставуваше настан од високо ниво на кој учествуваа Министри и претставници на Владата на Република Македонија, преставници на Амбасадите од U4 земјите во Република Македонија, Државната комисија за спречување на корупцијата, граѓански организации, медиуми како и истакнати домашни и меѓународни експерти.
Целта на работилницата беше промовирање на анти-корупциските мерки и стратегии применети од страна на U4 земјите, во насока на воспоставување на професионална мрежа на практичари меѓу институциите и граѓанското општество во областа на анти-корупцијата. Исто така работилницата резултираше со утврдување на наоди како заклучни согледувања.
По финализирање на заклучните согледувања истите ќе бидат дистрибуирани до учесниците и објавени на веб страницата на ДКСК.
Извештај од работилница        
acroread
Workshop report         acroread
Агенда 
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo