Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Активности arrow Обуки arrow Обука на номинираните лица
Обука на номинираните лица Испечати Е-пошта
за работа со WEB апликацијата за електронско доставување на податоците за Акциониот план на Државните програми 2011-2015
 
obukathumb 24.10.2012 година Државната комисија за спречување на корупцијата во периодот од 16-19 октомври 2012 година реализираше четири еднодневни обуки за номинираните лица од институциите кои се надлежни за доставување на податоци за статусот на реализација на активностите од Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и Државната програма за превенција и намалување на појавата на судир на интереси со Акционен план 2011-2015. Обуките имаа за цел номинираните лица да се запознаат со практична примена и користење на WEB апликацијата за електронско (online) пополнување и доставување на податоците за Државните програми, која ДКСК ја изработи со финансиска поддршка на УНДП и во соработка со ИТ компанијата НЕОКОМ од Скопје. Преку WEB апликацијата која претставува новина во процесот на следење на реализацијата на активностите од Државните програми, ДКСК ќе го унапреди, подобри и забрза процесот на прибирање, обработка и анализа на податоците за статусот на реализација на активностите.
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo