Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
logo-kontakt_50

05.04.2013 Државната комисија за спречување на корупцијата денеска на 05.04.2013 година прими претставка од Сојузот за инднината со која се бара нејзино постапување во врска со имотот на кандидатот за градоначалник на општина Битола Владимир Талески.

Постапувајќи согласно со своите законски надлежности Државната комисија за спречување на корупцијата на денешната седница отвори предмет по претставката.

Државната комисија предочува дека е сосема нереално да се очекува по претставката да се произнесе веднаш. Впрочем така не беше постапено ниту по претставката на ВМРО-ДПМНЕ што се однесуваше на имотот на кандидатот на Сојузот за иднината за општина Центар Андреј Жерновски.

Како што беше објавено во соопштението на Државната комисија за спречување на корупцијата од 03.04.2013 година, тој предмет ДКСК го отвори по сопствено наоѓање на 21 март, па откако ги обезбеди сите потребни документи од други релевантни институции предметот го изработи на 03.04.2013 година и за своите заклучоци истиот ден објави соопштение.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo