Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
logo-kontakt_50

25.04.2013 Во рамките на проектот „ Промовирање на принципите на добро владеење во спроведување на анти - корупциската политика“ што го реализира Државната комисија за спречување на корупцијата со поддршка на ОБСЕ, на 22 и 23 април 2013 година беше одржана работилница за примена на Методологијата за спроведување на квалитативна анализа на индикаторите од три сектори од Акциониот план на Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и на судирот на интереси 2011 - 2015. Методологијата е изготвена од Transparency International, прилагодена од ТИМ во соработка со ДКСК и ОБСЕ. Целта на квалитативната анализа е преку индикаторите да се согледа каква е правната и институционалната рамка во овие сектори и да се оцени постапувањето во практиката. Ова ќе овозможи на годишно ниво да се следи реализацијата на активностите и индикаторите, да се врши споредба на напредокот за надминување на детектираните проблеми, односно ризичните фактори во овие три сектори од Државната програма (приватен сектор, политички сектор и локална самоуправа). На работилницата покрај ДКСК и ОБСЕ учествуваа и експертите кои ќе работат на квалитативната анализа во наредниот период.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo