Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Протокол за соработка arrow Протокол за соработка
Протокол за соработка Испечати Е-пошта
logo-kontakt_50

17.03.2014 година На 05 февруари 2014 година, Дирекцијата за заштита на личните податоци потпиша Согласност за пристапување кон Протоколот за соработка за превенција и репресија на корупцијата и судирот на интереси.

Протоколот за соработка, беше потпишан на 25.12.2007 година од страна на Државната комисија за спречување на корупцијата, Управата за јавни приходи, Јавното обвинителство на Република Македонија, Државното правобранителство на Република Македонија, Судскиот совет на Република Македонија, Министерството за внатрешни работи, Државниот завод за ревизија, Царинската управа, Управата за финансиска полиција, Управата за спречување на перење пари и финансирање на тероризам и Агенцијата за катастар на недвижности.

Потврдувајќи ја заедничката заложба, потреба и интерес да дадат свој придонес за унапредување на соработката и координацијата на активностите во превенцијата и репресијата на корупцијата и судирот на интереси, а согласно позитивното законодавство во Република Македонија, во 2008 година кон Протоколот се приклучи и го потпиша и Бирото за јавни набавки на Република Македонија, во 2009 година уште пет институции - Државната комисија за жалби по јавни набавки, Државната изборна комисија, Советот на јавните обвинители на Република Македонија, Советот за радиодифузија и Комисијата за хартии од вредност и во 2012 година - Централниот регистар на Република Македонија.

Согласност за пристапување кон Протоколот за соработка за превенција и репресија на корупцијата и судирот на интересиImage

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo