Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
konferencijathumb27.11.2014 Државната комисија за спречување на корупцијата во соработка со ОБСЕ Мисијата во Скопје организираше Конференција на тема „Барања и практики во имплементацијата на одредбите за превентивните мерки и за враќање на имотот на Конвенцијата на ОН против корупцијата“ .
 
Воведни обраќања имаа претседателот на ДКСК д-р Ѓорги Сламков, Министерот за правда д-р Аднан Јашари, Раководителот на одделот за демократско владеење во мисијата на ОБСЕ г-ѓа Јоана Косма и Заменик постојаниот претставник на УНДП г-дин Алесандро Фракасети. На Конференцијата се обратија и Директорот на Агенцијата за борба против корупцијата на Република Србија г-ѓа Татјана Бабиќ и претставник на Агенцијата за превенција од измами на Каталонија.

konferencijathumbНа конференцијата учествуваа учесници од национални институции, претставници на странски антикорупциски тела, UNDOC, НВО секторот, медиуми и меѓународни организации кои разменија мислења за современите алатки кои се користат при водење на антикорупциските политики.
 
Заедничките заложби и соработката во областа на антикорупциските мерки на национално и меѓународно ниво се главни предуслови за ефикасна превенција и борба против корупцијата.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo