Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Соопштенија arrow Соопштение
Соопштение Испечати Е-пошта
press 09.12.2010 019

  22.04.2015

Актуелниот состав на Државната комисија за спречување на корупцијата на ден 22.04.2015 година одржа работна средба со членовите на претходниот состав на Државната комисија.


На средбата присуствуваа Претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата Горан Миленков и членовите на ДКСК д-р Игор Тантуровски, м-р Жаклина Дамческа, д-р Фарије Алиу, Сејди Халили, Најдо Спасевски и м-р Сузана Таскова-Аџикотарева, како и членовите на претходниот состав на ДКСК Мирјана Димовска, Зоран Додевски, м-р Љубинка Корабоска и Љубинка Муратовска Маркова.

Актуелниот и претходниот состав на Државната комисија за спречување на корупцијата на работната средбата разменија досегашни искуства и активности потенцирајќи ја важноста од спречувањето и борбата против корупцијата, вклучувајќи ги ефикасноста, транспарентноста и отвореноста кон граѓаните, како и интегритетот во рамки на меѓународните и националните правни, институционални и програмски инструменти.

Државната комисија за спречување на корупцијата на ден 22.04.2015 година одржа работна средба со германскиот проектен лидер на твининг - проектот „Поддршка на ефикасната превенција и борба против корупцијата“ Холгер Мајкл Арндт и постојаниот твининг советник Џоаким Шванке во врска со продолжување на заедничките активности кои произлегуваат од проектот.


Твининг - проектот е дел од Програмата ИПА 2010 на Европската унија, а партнери во реализацијата на проектот се Република Македонија и Сојузна Република Германија. Проектот е креиран од Државната комисија за спречување на корупцијата и поддржан од Европската унија.

Целта на проектот е подобрување на спроведувањето на домашната правна рамка за борба против корупцијата, зајакнување на националните механизми за спречување и борба против корупцијата, унапредување на соработката меѓу Државната комисија за спречување на корупцијата, судството, извршните органи и останатите важни институции за превенција, откривање, судење и санкционирање на корупциските криминални дела.

press 09.12.2010 019
press 09.12.2010 019
 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo