Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Државна програма arrow Меѓународен ден за борба против корупцијата
Меѓународен ден за борба против корупцијата Испечати Е-пошта
press 09.12.2010 019

09.12.2015

Државната комисија за спречување на корупцијата организираше настан за одбележување на 9-ти декември Меѓународниот ден за борба против корупцијата.

На настанот воведни обраќања имаа Претседателот на ДКСК Горан Миленков и Министерот за правда д-р Аднан Јашари.

Членот на ДКСК Сејди Халили го презентираше остварувањето на Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и Државната програма за превенција и намалување на појавата на судир на интереси со Акционен план 2011-2015.

Членот на ДКСК м-р Жаклина Дамческа ја презентираше новата Државна програма за превенција и репресија на корупцијата и за превенција и намалување на појавата на судир на интереси со Акционен план 2016-2019.

Државната комисија за спречување на корупцијата пред присутните претставници од законодавната, извршната и судската власт, локалната самоуправа, невладиниот и приватниот сектор, медиумите и претставниците од меѓународните организации, ги промовираше клучните активности и идни предизвици во превенцијата и репресијата на корупцијата и судирот на интереси.

Повеќе слики од работилницата во Галерија со слики

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo