Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Протокол за соработка arrow TAIEX работилница во Скопје
TAIEX работилница во Скопје Испечати Е-пошта
konferencijathumb04.02.2016 Државната комисија за спречување на корупцијата организираше TAIEX работилница на најдобрите практики за следење и евалуација на антикорупциските стратегии и акциони планови.

На работилницата свое обраќање имаше членот на ДКСК м-р Жаклина Дамческа на тема Стратешки цели врз основа на Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и превенција и намалување судирот на интереси 2016-2019.

Експертите од земјите членки на ЕУ разменија искуства за мерки за спречување на корупцијата, најдобри практики за следење на антикорупциските стратегии и програми, соработка меѓу институциите заради стратегии за борба против корупцијата, воспоставување на платформа за координација, комуникација и меѓусебна поддршка и соработка меѓу институциите во насока на остварување на стратегии за борба против корупцијата.

Целта на работилницата е да се обезбеди знаење, искуства и најдобри практики од земјите-членки на ЕУ за да се подобрат механизмите за следење и евалуација за спречување на корупцијата.

Повеќе слики ...

 
Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo