Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Спречување на корупцијата / Иницијативи arrow Злоупотреба на службена положба
Злоупотреба на службена положба Испечати Е-пошта

21.11.2007    Државната комисија за спречување на корупцијата, по проучување на целокупниот писмен материјал со кој располага а во врска со предмет кој се однесува на преиспитување на работењето на ЈП “Улици и патишта“ Скопје, врз основа на сознанијата кои укажуваат на сторено кривично дело Злоупотреба на службената положба и овластување од член 353 од Кривичниот законик на Република Македонија, до Јавното обвинителство на РМ поднесе ИНИЦИЈАТИВА за кривично гонење на директорот на ЈП “Улици и патишта“ Скопје кој ги пречекорил границите на своето службено овластување со склучување на Договор за краткорочен кредит со Еуростандард Банка спротивно на Одлуката на Управниот одбор на Јавното Претпријатие.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo