Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Спречување на корупцијата / Иницијативи arrow Злоупотреба на здружени средства за изградба на пат
Злоупотреба на здружени средства за изградба на пат Испечати Е-пошта

dksk_logo07.12.2007 Државната комисија за спречување на корупцијата, постапувајќи по претставка на Иницијативниот одбор на месното население од селата Долно Количани, Пагаруша, Вртекица, Горно Количани, Црвена Вода, Палиград и Алдинци, во која што се укажува на злоупотреба на средства наменети за санација на локалниот пат Драчево-Китка (Преслап) и по проучување на целокупната документација со која располага, на седницата одржана на ден 06.12.2007 година, донесе заклучок до Јавното обвинителство на Република Македонија, Одделение за гонење на сторители на кривични дела од областа на организираниот криминал и корупцијата да достави Иницијатива за поведување постапка за кривично гонење на одговорните лица-потписници на договорот за здружување на средства за финансирање на реконструкцијата на патот Драчево-Китка, бидејќи постои основано сомневање дека сториле кривично дело Злоупотреба на службената положба и овластување од член 353 од Кривичниот Законик на Република Македонија. Споменатиот договор е склучен помеѓу Општина Кисела Вода, Општина Студеничани, Општина Зелениково, Град Скопје, Ј.П. ,,Македонски шуми“ и Фондот за магистрални и регионални патишта.

 
< Претходно

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo