Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Спречување на корупцијата / Иницијативи arrow Злоупотреба на службена положба во Педагошки факултет
Злоупотреба на службена положба во Педагошки факултет Испечати Е-пошта

12.12.2007    Државната комисија за спречување на корупцијата, постапувајќи по претставка поднесена во врска со конкурс за избор во соработничко звање-асистент на Педагошкиот факултет ,,Св.Климент Охридски,, Скопје, објавен во дневните весници ,,Дневник,, и ,,Коха,, и по разгледување на целокупната документација со која располага, на седницата одржана на ден 11.12.2007 година, донесе заклучок до Јавното обвинителство на Република Македонија, Одделение за гонење на сторители на кривични дела од областа на организираниот криминал и корупцијата, да покрене Иницијатива за поведување на постапка за кривично гонење на Деканот на Педагошкиот факултет ,,Св.Климент Охридски,, Скопје, Мурат Мурати, поради постоење на основано сомневање дека сторил кривично дело ,,Злоупотреба на службената положба и овластување,, од член 353 од Кривичниот законик на Република Македонија, бидејќи спротивно од член 143 став 1 од Законот за високото образование, 6 месеци пред истекот на времето за кое е извршен избор на неговата ќерка во соработничко звање-помлад асистен не распишал конкурс за избор-реизбор на соработничкото звање–помлад асистент.  

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo