Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Узурпација на дворно место Испечати Е-пошта

logo-kontakt_5018.03.2008 Државната комисија за спречување на корупцијата, постапувајќи по предмет, оформен во врска со узурпација на државно градежно земјиште-двор на Основното училиште "Браќа Рамиз и Хамид" Шуто Оризари-Скопје и изградба на приватни градежни објекти-семејни куќи на ова градежно земјиште, по разгледување на документацијата со која располага, на 73-та седница, одржана на ден 18.03.2008 година,  донесе заклучок, согласно член 49 став 1 алинеа 6 од Законот за спречување на корупцијата ("Службен весник на Република Македонија" бр.28/02, 46/04, 126/06 и 10/08) до Основното јавно обвинителство Скопје да покрене иницијатива за поведување постапка за кривично гонење на градоначалникот на Општина Шуто Оризари Ердуан Исени, на службени лица на локалната самоуправа Општина Шуто Оризари и на службени лица од Министерството за транспорт и врски кои го вршат надзорот над законитоста на работата на органите на општината, бидејќи постои основа за сомневање дека сториле кривично дело "Злоупотреба на службената положба и овластување" од член 353 од Кривичниот законик на Република Македонија, затоа што не ја извршиле својата службена должност и овозможиле нелегална изградба на стамбени објекти-семејни куќи во дворот на Основното училиште "Браќа Рамиз и Хамид" Шуто Оризари-Скопје. 

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo