Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна arrow Спречување на корупцијата / Иницијативи arrow Иницијатива за поведување постапка за кривично гонење
Иницијатива за поведување постапка за кривично гонење Испечати Е-пошта

dksk_logo19.03.2008 Државната комисија за спречување на корупцијата, постапувајки во предмет од областа на денационализацијата и урбанизмот дојде до сознанија за сторени злоупотреби на службена положба и овластувања и по проучување на документацијата со која располага, на седницата одржана на ден 18.03.2008 година, донесе заклучок врз основа на член 49 став 1 алинеа 6 од Законот за спречување на корупцијата (“Сл. Весник на РМ“ бр. 28/02, 46/04,126/06 и 10/08), до Основното јавното обвинителство Струга да достави Иницијатива за поведување постапка за кривично гонење.Иницијативата се поднесува за раководни службени лица во Државниот завод за геодетски работи – Одделение за премер и катастар Струга, раководни службени лица во општинската администрација- Одделение за урбанизам на Општината Струга и Градоначалникот на Општина Струга, бидејки постои основано сомнение дека во текот на 2004, односно на 2006 година сториле кривично дело Злоупотреба на службената положба и овластување од член 353 од Кривичниот Законик на Република Македонија овозможувајки му на АД „Илинден„ од Струга како градител-инвеститор да прибави корист - да се стекне со 100 м2 градежно земјиште.

 
< Претходно   Следно >

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo