Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Соопштение Испечати Е-пошта
logo-kontakt_5026.05.2008 Државната комисија за спречување на корупцијата на седницата од 26.05.2008 година ја донесе Државната програма за превенција и намалување на појавата на судир на интереси.
Донесување на Државната програма за превенција и намалување на појавата на судир на интереси e обврска утврдена во Законот за спречување судир на интереси (“Службен весник на Република Македонија” бр.70 од 05.06.2007 година),  и како таква е утврдена како една од осумте приоритетни задачи за пристапување на Република Македонија кон Европската Унија, утврдени за 2008 година.
Донесувањето на Програмата значи исполнување на рокот за реализација на оваа задача утврден до крајот на месец мај 2008 година.
Државната програма за превенција и намалување на појавата на судир на интереси што е документ од стратешко значење на полето на судирот на интереси, Државната комисија за спречување на корупцијата јавно ќе ја промовира во наредните денови.

 
< Претходно

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo