Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна
Соопштение
logo-kontakt_50

03.04.2013 Државната комисија за спречување на корупцијата по сопствена иницијатива на ден 21.03.2013 година отвори предмет што се однесува на информациите во јавноста за имотот на Андреј Жерновски во контекст на анкетните листови што ги има доставено како пратеник до Државната комисија за спречување на корупцијата и фактичката состојба за имотот на ова лице, а во врска со што на ден 02.04.2013 година до ДКСК е поднесена претставка од ВМРО-ДПМНЕ.

За таа цел ДКСК направи увид во сите анкетни листови што ги има давано господинот Андреј Жерновски во својство на пратеник и тоа при избор на функцијата пратеник 21.07.2008 и при престанок на функцијата пратеник 25.07.2011 година. Исто така ДКСК направи увид во анкетните листови за избор на функцијата пратеник даден на 04.09.2006 година и за престанок на функцијата пратеник на 09.05.2008 година, како и на анкетните листови дадени во два наврати на почетокот на 2003 година.

Прочитај повеќе...
 
Соопштение
logo-kontakt_50

29.03.2013 Државната комисија за спречување на корупција согласно со својата обврска од член 85 –а став 3 од Изборниот законик ги објавува финанскиските извештаи за приходите и расходите на жиро-сметката за изборна кампања за вториот дел од кампањата што организаторите на изборната кампања ги имаат доставено до Државната комисија за спречување на корупцијата согласно со член 84-б од Изборниот законик.

 

Прочитај повеќе...
 
Соопштение
logo-kontakt_50

18.03.2013 Државната комисија за спречување на корупција согласно со својата обврска од член 85 –а став 3 од Изборниот законик ги објавува финанскиските извештаи за приходите и расходите на жиро-сметката за изборна кампања од денот на нејзиното отворање до крај на десеттиот ден од кампањата што организаторите на изборната кампања ги имаат доставено до Државната комисија за спречување на корупцијата согласно со член 84-б од Изборниот законик.

 

Прочитај повеќе...
 
9-ти ДЕКЕМВРИ
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА
 
obukathumb 07.12.2012 Државната комисија за спречување на корупцијата во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Транспаренси Интернешнл Македонија, преку проектот “Промовирање на транспарентноста и отчетноста во јавните институции”, го одбележа Меѓународниот ден за борба против корупцијата.

Државната комисија го искористи одбележувањето на овој ден, пред присутните претставници од државните институции, невладиниот и приватниот сектор, медиумите и претставниците од меѓународните организации, да ги промовира клучните активности и идни предизвици во областа на превенција и репресија на корупцијата и судирот на интереси.

На конференцијата свое воведно обраќање имаа: г-ѓа Љубинка Корабоска - Претседател на Државна комисија за спречување на корупцијата, г-ѓа Билјана Бришковска Бошкоски - Заменик Министер за правда, НЕ Амбасадор Наталја Дрозд - в.д. Шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, г-дин Алесандро Фракасети - УНДП, г-дин Роберт Лидл - Раководител на политички оддел –Делегација на Европската Унија во Република Македонија и д-р Слаѓана Тасева - Претседател на Транспаренси Интернешнл – Македонија.

Пред крајот на настанот, од страна на Бизнис конфедерацијата на Македонија на ДКСК и беше доделена Благодарница за истакнување на важност и поддршка на Бизнис Етичкиот Кодекс на македонската деловна заедница.

Галерија со слики ...

 
10 години ДКСК
konferencijathumb На 12.11.2012 година Државна комисија за спречување на корупцијата одбележа 10 години од нејзиното  основање. На пригодниот настан беа поканети и присуствуваа претсавници на многубројни домашни и  меѓународни институции и организации. По тој повод воведно обраќање имаше Претседателот на Државна    комисија за спречување на корупцијата г-ѓа Љубинка Корабоска, а се обратија и Претседателот на Собранието  на Република Македонија г. Трајко Вељаноски и претставникот на Европската комисија во Република Македонија  Амбасадорот Аиво Орав.
Прочитај повеќе...
 
<< Почеток < Претходна 31 32 33 34 35 36 Следна > Крај >>

Резултати 171 - 175 од 178

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo

Превземи вести