Skip to content

Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција Државна Комисија за Спречување на Корупција

Почетна
Финансиски извештаи од Медиумите

16.12.2016 

logo-kontakt_50

 

 

 

ПРЕГЛЕД НА ИЗВЕШТАИ
ДОСТАВЕНИ ОД МЕДИУМИТЕ И РАДИОДИФУЗЕРИТЕ ДО АРХИВАТА НА ДКСК
ЗА ПРЕДВРЕМЕНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2016

 

1. ТРД ВИЖН БМ - ТБ Канал Визија Прилеп

2. Радиодифузно трговско друштво Арачина ДООЕЛ

3. Трговско радиодифузно друштво ТВ ЕРА ДООЕЛ Скопје

4. Трговско радиодифузно друштво ТВ ШЕЊА ДООЕЛ Скопје

5. Трговско радиодифузно друштво ДООЕЛ ЕКСПРЕС РАДИО Струмица

6. Трговско радиодифузно друштво КЛУБ ФМ ДОО

7. Трговско радиодифузно друштво СИТИ РАДИО ДООЕЛ

8. Трговско радиодифузно друштво К ТРИ Телевизија

9. Трговско радиодифузно друштво КАНАЛ ЕДЕН ТЕЛЕВИЗИЈА ДОЕЕЛ Велес

10. Радиодифузно трговско друштво РОС МЕТРОПОЛИС РАДИО ДОО

Прочитај повеќе...
 
Финансиски извештаи избори 2016

10.12.2016  Државната комисија за спречување на корупција согласно со својата обврска од член 84-б став (6) од Изборниот законик ги објавува финансиските извештаи со спецификација на трошоците за приходите и расходите на жиро-сметката за изборна кампања за втората половина на изборната кампања што учесниците на изборната кампања на предвремените избори за пратеници во Собранието на Република Македонија 11 декември 2016 година ги имаат доставено до Државната комисија за спречување на корупцијата согласно со член 84-б став (3) од Изборниот законик.

 
Соопштение од одржана јавна седница

09.12.2016  Во врска со приговори по член 8-а од Изборниот законик поднесени од:  

- Коалицијата за предвремени парламентарни избори 2016 година предводена од СДСМ, преку овластен претставник Стевица Јосифовски против Политичката партија ВМРО-ДПМНЕ,

- Транспаренси Интернешенел Македонија против ООУ „Гоце Делчев“ Тетово,

- Општина Студеничани и

- Коалицијата за предвремени парламентарни избори 2016 година предводена од СДСМ, преку овластеното лице Стевица Јосифовски против Политичката партија ВМРО-ДПМНЕ

 

Прочитај повеќе...
 
Соопштение за одржана јавна седница

09.12.2016 

1. Државната комисија за спречување на корупцијата на ден 09.12.2016 година одржа јавна седница на која беа разгледани поднесени приговори од Коалицијата предводена од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија- Скопје, преку овластено лице Стевица Јосифовски, Здружението Транспаренси Интернешнел Македонија, Наталија Белчевска од Валандово и Општина Студеничани, во врска со член 8-а и 8-б од Изборниот законик.

2. Постапувањето по приговорите беше согласно член 74 од Изборниот законик (Службен весник на Република Македонија, бр. 40/06, 136/08, 148/08, 155/08, 163/08, 44/11, 51/11, 54/11, 142/12, 31/13, 43/13, 14/14, 30/14, 196/15) и усвоената процедура на ДКСК за постапување по овој вид приговори.

3. На седницата ДКСК, во рокот не подолг од пет дена од приемот на приговорите утврден во членот 74 од Изборниот законик, постапи по поднесените приговори, ги испита наводите од приговорите, по што донесе заклучоци за натамошно постапување на ДКСК и утврдување на фактичката состојба во конкретните случаи.

4. Постапувањето на ДКСК по поднесените приговори е во тек.

 
Соопштение за јавна седница

07.12.2016  Државната комисија за спречување на корупцијата постапувајќи согласно член 74 од Изборниот законик (Службен весник на Република Македонија, бр. 40/06, 136/08, 148/08, 155/08, 163/08, 44/11, 51/11, 54/11, 142/12, 31/13, 43/13, 14/14, 30/14, 196/15 ) на ден 09.12.2016 година (петок) со почеток во 11:00 часот во просториите на ДКСК, ќе одржи јавна седница за првата точка од Дневниот ред:

Разгледување на поднесени приговори во врска со член 8-а од Изборниот законик од Коалицијата предводена од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија- Скопје, преку овластено лице Стевица Јосифовски против:

            -  Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Македонија и политичката партија ВМРО-ДПМНЕ со седиште на ул. Македонија бр.17А во Скопје и директорот на пензионерскиот дом „Аеродром“  Велјан Стојановски;

- Политичката партија ВМРО-ДПМНЕ предмет број 12-4903/1 од 05.12.2016 год;

- Политичката партија ВМРО-ДПМНЕ предмет број 12-4905/1 од 05.12.2016 год;

- Политичката партија ВМРО-ДПМНЕ предмет број 12-4906/1 од 05.12.2016 год.

Разгледување на поднесен приговор во врска со член 8-а од Изборниот законик од Здружението Транспаренси Интернешнел Македонија против:

                 -  ООУ „Гоце Делчев“- Тетово;

Разгледување на поднесен приговор во врска со член 8-а од Изборниот законик од Наталија Белчевска од Валандово против:

                 -  Агенција за вработување на Република Македонија.

Разгледување на поднесен приговор во врска со член 8-а од Изборниот законик од Општина Студеничани. 

Прочитај повеќе...
 
<< Почеток < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна > Крај >>

Резултати 6 - 10 од 178

Образец Анкетен Лист

Анкетен Лист

Образец за пријавување на промени на имотната состојба

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Образец Изјава за интереси

Податоци за имотна состојба на функционерите

untitled-2

ИПА 2010 - Твининг Проект

poster

Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

Апликација - Државна Програнма 2011-2015

Влез во Апликација

Промовирање на транспаретноста и отченоста во јавните институции

sl_kniga

Водич за управување со судир на интереси

  Водич за управување со судир на интереси (481 KB)
 

Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave

  Udhëzues për menaxhimin e konfliktit të interesave (480 KB)
 

Апликација - Регистар на избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

Податоци за избрани и именувани лица

Регистар на избрани и именувани лица

ДКСК

ИСО 9001:2008

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 

Обратете се до Комисијата

Обратете се до комисијата
Advertisement

Прирачник за Интегритет и Судир на интереси

  Прирачник за Интегритет и Судир на интереси
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
undp_logo

Превземи вести